Philips România face un pas mai departe pentru a crește nivelul de informare și educare a unui public cât mai larg despre calitatea aerului pe care îl respirăm și lansează, în acest an, programul educațional pentru copii „Descoperiri despre poluarea aerului pentru exploratori de 7 – 12 ani”.
Programul se va desfășura prin cursuri live, în online, într-o etapă pilot, între 22 februarie și 22 martie 2021, pentru elevii din clasele I – VI din școli primare și gimnaziu din București. În luna aprilie, programul va fi extins și va avea un modul special pentru grupuri de copii de 7 – 12 ani înscriși individual de către părinți.
Alături de traineri experimentați în programe educaționale din cadrul eematico și de invitați speciali, copiii cu vârste de la 7 la 12 ani vor descoperi prin învățare experiențială ce este poluarea aerului, cum se formează acasă sau în oraș, efectele pe care le are asupra sănătății noastre, a planetei și ce soluții sunt pentru a avea un aer curat, bun de respirat.
„În ultimii ani, am devenit cu toții mai conștienti cu privire la calitatea aerului pe care îl respirăm, ceea ce ne-am dorit în momentul în care am lansat prima rețea independentă de monitorizare a calității aerului. Acum avem acces la date în timp real și înțelegem care sunt efectele poluării asupra sănătății noastre. Suntem responsabili de formarea generațiilor tinere, să folosim datele la care avem acces și să îi ajutăm pe cei mici să înțeleagă ce este în aerul pe care îl respirăm acasă sau în oraș, ce este poluarea și cât de importantă este calitatea aerului pentru sănătate. Prin lansarea programului Descoperiri despre poluarea aerului pentru exploratori de 7 – 12 ani ne dorim să inspirăm generațiile tinere să aleagă un stil de viață sănătos prin educație timpurie”, spune Bianca Severin, Business Marketing Manager Home Care Philips România.
„La eematico, luăm joaca foarte în serios, așa că programul educațional va fi unul axat pe nevoile copiilor, cu multe experimente, explorare și traducerea proceselor și noțiunilor abstracte ale științei prin joacă. Copiii au nevoie de un limbaj apropiat lor, de un proces educațional interactiv în care să fie implicați constant, de activități diverse care să le mențină atenția, iar educația experiențială vine în sprijinul tuturor acestor aspecte. Prin acest program, ne așteptăm ca cei mici să învețe noțiunile de bază despre ce înseamnă poluarea aerului și să deprindă respectul pentru planetă, care este datoria noastră, a tuturor”, spune Ion Neculai, co-fondator eematico.
Programul „Descoperiri despre poluarea aerului pentru exploratori de 7 – 12 ani” se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.
Programul include un curs format din două lecții practice și interactive, de 45 de minute fiecare, organizate live, în online. Timp de 45 de minute, trainerii îi vor ajuta pe copii să devină conștienți de poluarea aerului și să identifice soluțiile pentru un aer mai curat, care pot fi aplicate individual sau la nivel de societate.
Pentru etapa pilot din perioada 22 februarie – 22 martie, înscrierile la cursurile online se fac până cel târziu pe 21 februarie doar direct de către profesori pentru participarea cu clasa. Detalii despre perioada și înscrierile individuale, de către părinți, la programul din luna aprilie, vor fi comunicate în curând pe pagina web dedicată.